PETANQUE

15 - 17 iunie

Vineri - Duminică: 12 - 20

Vineri: joc liber
Sâmbătă: competiție triplette 3x3 (înscrieri până la ora 14)
Duminică: competiție doublette 2x2 (înscrieri până la ora 14)
Parcul Central - Casino Centru de Cultura Urbana Cluj
PETANQUE este un sport cu origini în antichitate ce cunoaște o dezvoltare deosebită în secolul XX în minunata regiune de sud a Franței, Provence. Este un joc cu bile al cărui scop este de a arunca bilele de metal cât mai aproape de o țintă, o mică bilă de lemn colorată, numită și "cochonnet". Se joacă frecvent in echipe de trei jucatori și în particular din ce în ce mai des în echipe de doi și un jucător. În ultimii 20 de ani a luat amploare practicarea acestui sport și in Europa de est și țările balcanice. Aleile parcurilor europene, sunt împănzite de jucători, care în fiecare după amiază-seara practică cu religiozitate acest sport. Petanque se adresează tuturor vârstelor, este adresat atât amatorilor cat și profesionistilor. Este un joc de precizie, îndemânare, fair play. Adversarii și partenerii socializează pe cele mai diverse teme.
În Cluj un grup de entuziaști practică acest sport de vreo 16 ani, activitatea găsindu-și încununare în două campionate anuale, în acest an desfașurându-se ediția a IX de primăvară și ediția XIV de toamnă. Intenția este ca în viitorul apropiat, o alee a Parcului Central din Cluj, să găzduiască zilnic, ca și în multe orașe europene, de primăvara până toamnă, întălniri ale doritorilor de practicare a acestui frumos sport.
Înscrierile se fac la fața locului.
Termeni și condiții
Folosim sistemul de cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Toate datele personale stocate sunt in siguranta cu noi. Citeste mai mult.
x